dijous, 30 de setembre del 2010

Anàlisi d'un text


Seguidament analitzarem la opinió d'un polític del poble veí sobre el 4t Cinturó.

Propietats del text:
1.- La Ronda del Vallès: Consens i respecte mediambiental

2.- L'Isaac Albert està d'acord amb la necessitat de comunicació entre les comarques que abarca el projecte, però pensa que hi havien altres opcions més modernes i sostenibles que una carretera. Un cop escollida aquesta opció, vol que afecti el mínim possible al medi natural del Vallès, per això treballen desde l'ajuntament de Terrassa.

3.-
a) Des del govern s'impulsava un projecte d'escala internacional, que connectés el sud de la península Ibèrica amb la resta d'Europa. Aquest projecte afectava amb gran mesura al ecosistema medioambiental del Vallès, les comarques on estava projectat, gràcies a la pressió de la població i amb menys mesura de les institucions locals es va aconseguir que passés a ser un projecte d'escala local.

b) El projecte connectarà les diferents comarques del voltant de Barcelona evitant així la centralització i congestió les vies a la capital. Si les pressions locals aconsegueixen crear una conciència ambiental en els enginyers i polítics responsables del projecte, l'impacte ambiental serà minimitzat al màxim dintre de l'escala del projecte.

4.- La seva opinió és coherent perquè d'entrada es col·loca en contra del projecte i dóna els motius pels quals hi està en contra i les alternatives que presetaven, però un cop el projecte ha estat aprovat lluita per minimitzar l'impacte ambiental.

Coherència:
Repeteix la idea d'una infraestructura antiga que no s'atén a les capacitats de la tecnologia moderna per minimitzar l'impace ecològic.
Dóna diferents noms al projecte i a les solucions per donar vitalitat al text i fer-lo menys aborrit.
Dóna per sobreentès que està parlant del projecte en diversos casos.
És un text ben estructurat temporalment i de bon llegir, per tant té els connectors adequats i una bona puntuació.

Cohesió:
És un text ben cohesionat, que permet una lectura ràpida i entenedora, per tant està ben estructurat i ordenat cronològicament. Hi trobem a faltar alguns símbols de puntuació en algun cas però forma part de la interpretació individual.

Adequació:
La situació comunicativa és la que permet un diari. Utilitza un registre estàndard i formal.

Correcció lingüística:
Ortogràficament en general és un text ben escrit que segueix les normes, tot i que hi ha alguna excepció com "infrastructures", però confiem que al senyor Isaac Albert li hagi passat per alt i que realment sàpiga que s'escriu "infraestructures"...
Pel que fa a les normes morfològiques, sintàctiques i lèxiques hi són ben representades.

I, doncs, fins aquí ha arribat el nostre magnífic anàlisi del text.
Saluts Passius!
MAAANEEEL!

dijous, 23 de setembre del 2010

Viquipèdia - Col·laboració Internautes


1-Heu utilitzat la Viquipèdia? Hi heu fet mai alguna aportació?

Sí, la utilitzem quan ens envien treballs desagradables mitjançant l'eina del copia-enganxa. També, a vegades, per informar-nos sobre temes del nostre interès, tot i que, no sempre és del tot fiable. No, no n'hem sentit mai la necessitat...

2-Podries contestar qui creus que fa les enciclopèdies de paper?

Creiem que el contigut l'aporten catedràtics especialitzats en cada camp i l'organització la deuen fer editors, bibliotecaris i dissenyadors gràfics.

3a- En una enciclopèdia de paper només hi escriu gent escollida pels editors de l'enciclopèdia, que seràn gent amb amplis coneixements i amb títols que els reconeguin. En una enciclopèdia col·laborativa hi pot escriure tothom sempre i quan es segueixin les normes establertes pels fundadors de l'inicitativa, en cas que no es compleixin, l'article serà esborrat de la pàgina.

3b- Els autors dels articles són voluntaris perquè, no cobren res i ningú els obliga a escriure els articles. La seva motivació creiem que és la de transmetre els seus coneixements i la de col·laborar en una iniciativa lliure i internacional per reunir coneixement.

3c- Pensem que la gent que escriu en aquestes enciclopedies no s'ho pren com un treball, sino, més aviat com una diversió, per això no entenem el perquè d'aquesta pregunta en aquest moment.

4- Creiem que és una bona iniciativa per la difusió del català i demostra un cop més que la societat catalana és una societat activa pel que fa a la proliferació de la seva llengua.

5- Perquè no la consideren una font de coneixement fiable basant-se en alguns errors imperdonables que alguns alumnes han comès en exàmens i treballs pels quals havien buscat informació en la Viquipèdia.

6- Pensem que els sistema de restrejament d'IP, és un bon sistema per controlar qui fa i desfà a la Viquipèdia.

7- Una piràmide humana en la que els uns als altres s'ajuden per aconseguir un objectiu comú.

Aquí et deixem la nostre humil opinió sobre el tema que ens has fet tractar, com que és una opinió no es pot valorar, i per tant ja tenim un 10, gràcies!
Saluts Passius!
MAAAAAANEEEEEEEEL!

dilluns, 20 de setembre del 2010

Vídeo d'Inauguració!


Ja el teniu aquí! No cal que ens en doneu les gràcies..!
Saluts Passius!
MAAAANEEEEEEEEL!

dijous, 16 de setembre del 2010

Preinauguració

Som l'Albert Folch i el Roc Farriol. Properament penjarem l'esperat vídeo de presentació del nostre blog, esperem que l'espera no es faci llarga, sabem que en teniu moltes ganes!
Saluts PASSIUS!
MANEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL!